Toont alle 11 resultaten


Deurmat buiten kopen

Bij het kopen van een buitenmat moet je op andere dingen letten dan bij het kopen van een mat voor binnen. Bij een buiten mat kies je bij voorkeur voor een mat met met een borstelende werking. Deze mat verwijdert het grove vuil zoals zand, gras en bladeren van het schoeisel. Zorg er ook voor dat de mat dit vuil zoveel mogelijk kan afvoeren, bijvoorbeeld door een buitenmat te kiezen met ruimte tussen de rijen borsteltjes. Een goed voorbeeld van zo'n deurmat voor buiten is de populaire Outline.

Een deurmat buiten ligt daar in weer en wind. Dit betekent dat deze mat bestand moet zijn tegen fel zonlicht en water. Kies daarom een mat die bedoeld is als buitenmat en leg geen binnenmat buiten neer. Zo'n mat is geen lang leven beschoren.

Kokosmat voor buiten - slecht idee

Kokosmatten hebben een mooie uitstraling maar kokosmatten zijn niet geschikt voor buiten. Kokosmatten gaan rotten als ze vochtig of nat worden. Ze worden snel grijs. Onder een overkapping, overdekt terras of carport kun je nog een kokosmat overwegen, maar onoverdekt is een kokosmat totaal ongeschikt.

Als alternatief voor een kokosmat voor buiten kun je de Coco Crum overwegen. Deze lijkt op een kokosmat maar is van kunststof gemaakt.

Droogloopmat / schoonloopmat buiten?

Ben je op zoek naar een droog- of schoonloopmat voor buiten? Die hebben we eigenlijk niet. Ons advies is om buiten - in ieder geval bij de entree - een mat met schrapende werking (bijv. borstelmat) te leggen en een droogloopmat binnen. Leg je een schoonloopmat / droogloopmat buiten, dan blijft het vuil daar op achter. Na een paar vuile schoenen zal de mat dan al vies zijn en niet meer functioneren. Bij een borstelmat heb je dat probleem niet omdat het vuil door de open structuur naar onderen verdwijnt. Bij het betreden van de woning kunnen de schoenen dan op een droogloopmat droog geveegd worden.