Als je een deurmat buiten legt is het van belang dat deze deurmat ook echt geschikt is voor buitengebruik. Vaak worden hiervoor kokosmatten (met tekst) gebruikt, maar die zijn daarvoor eigenlijk ongeschikt. Kokosmatten zijn natuurproducten, ze kunnen niet tegen vocht en gaan binnen de kortste keren schimmelen en/of rotten. Met als gevolg loszittende haren, vieze grijze plekken en vage onleesbare tekst. Zelfs kokosmatten die onder een afdak of carport liggen ontkomen daar uiteindeijk niet aan, zeker niet als ze regelmatig nat worden omdat er regen op waait. 

Kunststof buitenmatten met natuurlijke uitstraling

Een goed alternatief voor de kokosmat buiten is de synthetische kokosmat Coco Crum. Deze mat bestaat voor 100% uit synthethische vezels en is daardoor vochtbestendig en veel slijtvaster, maar heeft wel de uitstraling van een kokosmat.


Een andere synthetische mat met een natuurlijke uitstraling is de borstelmat Astro Turf. 

Deze mat heeft in de kleur groen een echt kunstgras uiterlijk, maar is ook verkrijgbaar in de kleuren antraciet en lichtgrijs. 

 

Topper met luxe uitstraling

Ben je op zoek naar een topkwaliteit borstelmat met een luxe uitstraling dan is de Outline borstelmat de beste keuze. Deze mat borstelt al het grove vuil van de schoenen of laarzen en is daarom zeer geschikt in omgevingen waar vuil schoeisel eerder regel dan uitzondering is. De mat zelf is op zijn beurt eenvoudig met water te reinigen. 

Een ander voordeel van de Outline is dat deze mat ruim 2 centimeter hoog is en voorzien van een aluminium aanloopprofiel. Hierdoor zorgt deze mat voor een comfortabele en veilige overbrugging van het hoogteverschil dat er vaak is tussen buiten en binnen.

Outline is weerbestendig en slijtvast en wordt daardoor ook vaak gebruikt bij de entree van winkels en openbare gebouwend. Outline is in meerdere maten en kleuren verkrijgbaar.

 

 ... of toch liever een ringmat?

Iedereen kent ze wel, de rubberen ringmatten. Je komt ze overal tegen en dat is niet voor niets. Ringmatten zijn vrijwel overal tegen bestand, gaan zeer lang mee en houden het grove vuil buiten. Een andere naam voor de ringmat zou ook wel "stampmat" kunnen zijn, want dit is een van de weinige matten waarop je het vuil van je voeten kunt stampen.

De ringmat Domino uit ons assortiment is niet alleen in diverse maten verkrijgbaar, maar de losse matten zijn door middel van koppelstukken met elkaar te verbinden waardoor één grote mat te maken is. Zo kunnen ook grotere oppervlaktes worden voorzien wat ze ook zeer geschikt maakt voor bijvoorbeeld scholen en sportverenigingen. Ook zijn losse gekleurde borsteltjes te koop die in de ringen kunnen worden geklikt. Hiermee kun je bij de entree een uitstraling naar wens creëren en bovendien de mat van borstelwerking voorzien.